Bij Verhalen kunt u een aantal publicaties vinden over diverse onderwerpen, zoals straatnamen, oorlogsverhalen, oorlogsdagboeken. Ook vindt u hier eigen publicaties van zowel het Historisch Archief Westland als het Westlands Museum.

De verhalen zijn doorzoekbaar op termen die ín de tekst voorkomen, zoals een persoons- of straatnaam. Hierbij kunt u gebruik maken van de jokertekens:

     
  • Asterisk: een * in de zoekvraag vervangt een of meer tekens. Verbur* zal dan bijvoorbeeld zoeken op Verburch, Verburgh of Verburchlaan. De asterix is handig om te gebruiken bij zoektermen waar ook meervoud gebruikt kan worden. Bv. druivenfeest* zoekt ook naar druivenfeesten.
  • min-teken: bij het zoeken op meerdere termen wordt er automatisch gezocht op alle termen. Bij het gebruik van een min-teken (term mag niet voorkomen) kunnen de resultaten ingeperkt worden, bijv. Naaldwijk -kerk. In dit voorbeeld wordt de term kerk uitgesloten bij de resultaten. Typ het min-teken direct vóór het volgende woord, er mag dus geen spatie staan tussen het min-teken en het volgende woord.
  • Aanhalingstekens: zoeken met “ “, voor een precieze woordcombinatie (bijvoorbeeld “Westlandsche stoomtram”).
  • Vraagteken: een ? in de zoekvraag vervangt een enkel teken. Bij het intikken van Jan?en wordt Janzen en Jansen gevonden.

We streven ernaar om hier ook de honderden publicaties uit Ouder Westland (AD), WOS Streekhistorie (WOS) en Praatje bij een plaatje (Poeldijker en Poeldijk Nieuws) ter beschikking te stellen.

Bent u nieuwsgierig naar wat hier al te vinden is? Er kan door de collectie verhalen gebladerd worden. Klik op het bolletje “Verhalen”, laat het veld: ‘vrij zoeken’leeg en klik op “zoeken”. Een overzichtslijst met alle verhalen wordt vervolgens op uw scherm gepresenteerd.

Door naar Zoeken in Verhalen of terug naar Hulp bij onderzoek

Uw browser is verouderd

Update uw browser voor een optimale weergave. Nu updaten

×