Toen eind 19e eeuw in Naaldwijk de Stoomzuivelfabriek Delfland werd opgericht stond de Honselersdijker Bart  ’t Hoen als een van de eersten klaar om voor deze maatschappij melk te gaan rijden.  Bart Thoen (in Honselersdijk bekend als “Bartje Thoen”) was een vrolijke man die van een geintje hield.
Bij zijn zilveren jubileum bij de zuivelfabriek werd hij in de Westlandsche Courant geroemd om zijn plichtsbetrachting, werklust en opgewektheid.

Bart Thoen en zijn vrouw Poetje op de Dijkweg in Honselersdijk

 

screenshot uit de film met Bartje Thoen. Link naar filmpjeIn de collectie van het Historisch Archief Westland zitten enkele oude filmpjes van reisjes van “ouden van dagen van Honselersdijk” uit eind jaren ’40.
En op die filmpjes is goed te zien dat je niet om Bart heen kon. In elk filmpje komt Bart prominent voor. Zo zien we hem zingen bij een accordeon, ezeltje rijden, gek doen bij de apen in de dierentuin….
Klik op de foto links voor een filmpje.

Historisch Archief Westland wil een artikel schrijven over deze bijzondere Honselersdijker en is op zoek naar informatie en foto’s (en misschien nog meer filmpjes). Wie kan ons helpen?

 

Bart Thoen in zijn jonge jaren

Zie ook: Bartje bracht melk en vrolijkheid

Uw browser is verouderd

Update uw browser voor een optimale weergave. Nu updaten

×