Opening van de expositie Powervrouwen in Wateringen en 2 lezingen.


Vrijdag 8 maart 2024
20:00 tot 22:00 uur
Locatie: Bibliotheek Wateringen
Aanmelden via Bibliotheek Westland.
Powervrouwen zijn er in alle tijden. Hun uitdagingen en mogelijkheden verschillen heel sterk.

Het eerste deel van de avond gaat over de 18e eeuwse Catharina Alida van der Dussen, een markante rijke dame die het buitenhuis Suydervelt in Wateringen erfde. Zij wil scheiden van haar drinkende echtgenoot, maar moet uiteindelijk vluchten om niet door hem gegijzeld te worden. Haar verhaal wordt verteld door Eric Luiten van Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul.
In het tweede deel vertelt Adri Bom-Lemstra over haar uitdagingen en de voordelen van vrouw zijn. Adri woont in Wateringen en heeft carrière gemaakt in functies die nog vooral door mannen uitgevoerd worden: loco-dijkgraaf, kamerheer en voorzitter van Glastuinbouw Nederland.

Tijdens de avond wordt de expositie Powervrouwen in Wateringen geopend. Wilma Tangel zorgt met haar gitaarspel voor een sfeervolle omlijsting.

De expositie staat tot 6 april in Bibliotheek Wateringen en reist dan in andere samenstelling door naar Bibliotheek ’s-Gravenzande.

 

 

Uw browser is verouderd

Update uw browser voor een optimale weergave. Nu updaten

×