Cheyenne Hoogerbrugge (2001)

Uitblinker

Foto door Cheyenne Hoogerbrugge

Cheyenne Naomi Hoogerbrugge is in Schipluiden geboren. Maar ze woont al vanaf haar vierde jaar in De Lier. In groep 8 van de basisschool gaat ze met vriendinnen mee naar de voetbal. Ze vindt het direct leuk. Er voetbalden toen nog maar weinig meisjes bij VV Lyra. Inmiddels zijn er vijf teams voor verschillende leeftijden en twee damesteams.

“Het is geweldig om te zien hoeveel meiden er tegenwoordig voetballen in het Westland. En wat doen ze het goed!’”

Vanwege een blessure mag Cheyenne zelf niet meer voetballen. Ze is wel al jaren actief als trainster en staat geregeld achter de bar. Hierdoor kent ze iedereen. Naast sportiviteit vindt ze gezelligheid heel belangrijk. Daarom heeft ze een feestavond voor jongeren tussen 11 en 15 jaar georganiseerd: ‘De Lier zonder bier’. De jonge meiden van haar team helpen vanaf het begin mee. Zo leren ze wat er allemaal bij het organiseren van een evenement komt kijken. Daarnaast ontdekt Cheyenne wat deze doelgroep zelf verwacht van een feest. De eerste avond in december 2022 blijkt een groot succes. 270 kaartjes worden er verkocht aan jongeren uit de wijde omtrek.

“Nu ik zelf niet meer mag voetballen zet ik mijzelf graag in voor anderen. Ik wil graag betrokken blijven bij de voetbalclub.”

In januari 2023 krijgt Cheyenne voor haar vrijwilligerswerk en dit geslaagde evenement de Uitblinker 2022 uitgereikt. Deze prijs van gemeente Westland is voor jongeren die zich op een bijzondere manier inzetten voor de Westlandse samenleving.

Cheyenne studeert communicatie in Rotterdam en werkt bij de WOS als tv-producer.

 

Uitreiking Uitblinker, januari 2023. Foto: WOS

Uw browser is verouderd

Update uw browser voor een optimale weergave. Nu updaten

×