Carolien van Meteren-Eekhout (1963)

Brandweervrouw

Carolien was in 1988 moeder geworden. Dat was lastig te combineren met haar baan als tandartsassistente. Daarom is ze een jaar later in Kwintsheul een kinderopvang begonnen: Trumpy. Daar hebben veel opgeleide moeders profijt van gehad, zij konden nu blijven werken. In haar team wilde ze ook mannen hebben, want zorg is niet alleen een taak voor vrouwen.

In 1999 gaat ze bij de brandweer. Ze wordt hoofdbrandwacht, chauffeur en pompbediende. Ook daar maakt ze zich hard voor een evenwichtig team, waarin zowel mannelijke als vrouwelijke kwaliteiten benut worden. Bij de vrijwillige brandweer moet je altijd klaarstaan. Het is bijna een tweede baan. Carolien is gestopt bij de vrijwillige brandweer om ruimte te maken voor de volgend generatie brandweervrouwen. Ze geeft nog wel voorlichting op basisscholen over brandpreventie.

“Mensen helpen vind ik erg belangrijk en daar moet je tijd voor vrij maken. Dat kan iedereen. Al is het maar een uurtje per maand bij de buurtpreventie of de sportvereniging.”

Carolien van Meteren heeft in 2020 een koninklijke onderscheiding ontvangen.

Meer informatie over brandveiligheid vindt u op de gemeentepagina van Westland.

Uw browser is verouderd

Update uw browser voor een optimale weergave. Nu updaten

×