Fotopareltjes van ISW-leerlingen.  
Foto’s uit werkstukken die leerlingen van het ISW Hoogeland voor hun geschiedenisles hebben gemaakt.  De leerlingen schrijven hierin hun eigen familiegeschiedenis, waarin ze een vergelijking maken tussen hun eigen leefomgeving nu en die van hun ouders en grootouders toen die 16 jaar oud waren; drie generaties Westlanders in beeld. Een historisch drieluik.

Tussen de vele oude foto’s die de leerlingen voor hun werkstuk hebben verzameld, zit er vaak een met een speciale betekenis; bijv. opa’s eerste vrachtwagen, oma in haar trouwjurk of schaatsen op straat in 1978. We noemen ze dan ook fotopareltjes.

Werkstukken historisch drieluik              

Wij vonden het jammer dat al die prachtige foto’s verborgen zouden blijven zitten in de werkstukken en hebben de leerlingen gevraagd de foto’s bij ons aan te leveren en ons toestemming te geven voor publicatie ervan op de website.

En nu zijn we druk bezig ze op Erfgoed Westland te zetten.

Benieuwd naar de fotopareltjes?
Je vindt ze met het zoekwoord fotopareltjes.

 

Uw browser is verouderd

Update uw browser voor een optimale weergave. Nu updaten

×